Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wassenaar vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Wassenaar? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bieden wij nuttige informatie over de actuele typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wassenaar!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wassenaar-2242

Vloerverwarming laten leggen in Wassenaar

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Wassenaar op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wassenaar en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Wassenaar

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wassenaar.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wassenaar

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wassenaar

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wassenaar.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wassenaar liggen rond de €925,00 tot €2050,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei factoren. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wassenaar (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€760 – €780
20 m2€800 – €1350€1125 – €1475
45 m2€2325 – €2825€2550 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4400€4125 – €4800
80 – 85 m2€5250 – €5750€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand delen we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wassenaar? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Hillegom, Noordwijk en Voorschoten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Wassenaar is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.wassenaar.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wassenaar?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.700 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wassenaar, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245.

Plaats een reactie