Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waddinxveen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Waddinxveen? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je alles over de actuele vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waddinxveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-waddinxveen-2741

Vloerverwarming laten leggen in Waddinxveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, linoleum, PVC, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Waddinxveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Waddinxveen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Waddinxveen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waddinxveen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Waddinxveen

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Waddinxveen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Waddinxveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Waddinxveen schommelen tussen de €950,00 – €2500,00. De definitieve prijzen worden bepaald door veel facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waddinxveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€755 – €790
20 m2€875 – €1350€1025 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2775€2550 – €3225
65 m2€3850 – €4475€4175 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5650€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waddinxveen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Lansingerland, Westland en Gouda.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Waddinxveen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.waddinxveen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Waddinxveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.950 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waddinxveen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2740, 2741, 2742, 2743.

Plaats een reactie