Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leidschendam-Voorburg vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Leidschendam-Voorburg? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Leidschendam-Voorburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-leidschendam-voorburg-2264

Vloerverwarming laten leggen in Leidschendam-Voorburg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, toilet. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Leidschendam-Voorburg zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leidschendam-Voorburg en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Leidschendam-Voorburg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Leidschendam-Voorburg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Leidschendam-Voorburg

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Leidschendam-Voorburg

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Leidschendam-Voorburg.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leidschendam-Voorburg komen uit tussen de €1225,00 – €2325,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leidschendam-Voorburg (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€755 – €795
20 m2€875 – €1250€1125 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2750€2675 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4400€4200 – €4800
90 m2 +€5200 – €5650€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leidschendam-Voorburg? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Katwijk, Wassenaar en Rijswijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Leidschendam-Voorburg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leidschendam-voorburg.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Leidschendam-Voorburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leidschendam-Voorburg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie