Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schiedam vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Schiedam? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schiedam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schiedam-3112

Vloerverwarming laten leggen in Schiedam

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met een professional weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, woonkamer, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, vinyl, tegels, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schiedam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schiedam en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schiedam

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je meer over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Schiedam.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, ATAG, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Schiedam

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schiedam

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Schiedam.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schiedam komen uit tussen de €1125,00 tot €1975,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende blok tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schiedam (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€770 – €800
25 m2€950 – €1325€1100 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2775€2600 – €3325
60 m2€3750 – €4375€4125 – €4900
80 m2 +€5100 – €5800€5500 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok check je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schiedam? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ridderkerk, Barendrecht en Vlaardingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schiedam is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.schiedam.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schiedam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schiedam, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125.

Plaats een reactie