Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hardinxveld-Giessendam? Het is een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bekijk je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hardinxveld-giessendam-3371

Vloerverwarming laten leggen in Hardinxveld-Giessendam

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In veel situaties zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, linoleum, tegels, tapijt, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardinxveld-Giessendam en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming vakmannen regio Hardinxveld-Giessendam

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem hangt af van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok tref je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hardinxveld-Giessendam.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, Magnum, WTH, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hardinxveld-Giessendam

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hardinxveld-Giessendam

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hardinxveld-Giessendam.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hardinxveld-Giessendam variëren tussen de €925,00 – €2125,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hardinxveld-Giessendam (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€750 – €790
20 m2€925 – €1200€975 – €1600
40 m2€2250 – €2850€2700 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4500€4000 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5775€5550 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hardinxveld-Giessendam? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en IJsselstein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hardinxveld-giessendam.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hardinxveld-Giessendam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 15 m2 tot wel €6.250 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hardinxveld-Giessendam, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3370, 3371, 3372, 3373.

Plaats een reactie