Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alphen aan den Rijn vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Alphen aan den Rijn? Het gaat om een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bieden wij veel info over de hedendaagse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Alphen aan den Rijn!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-alphen-aan-den-rijn-2405

Vloerverwarming laten leggen in Alphen aan den Rijn

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Alphen aan den Rijn alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Alphen aan den Rijn

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Alphen aan den Rijn.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Alphen aan den Rijn

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Alphen aan den Rijn

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Alphen aan den Rijn.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alphen aan den Rijn variëren tussen de €1275,00 – €1850,00. De geldende tarieven komen tot stand door verschillende facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alphen aan den Rijn (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€775 – €780
25 m2€950 – €1300€950 – €1450
40 m2€2275 – €2775€2525 – €3275
60 m2€3775 – €4450€4100 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5775€5575 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Tip: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alphen aan den Rijn? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Leiderdorp, Kaag en Braassem en Bodegraven-Reeuwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Alphen aan den Rijn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alphen aan den Rijn, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie