Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ane vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Ane? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we alles over de veel gekozen soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Ane!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ane-7784

Vloerverwarming laten leggen in Ane

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, badkamer, woonkamer, gang, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, parket, tapijt, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ane zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming specialisten regio Ane

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna bieden we aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ane.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ane

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ane

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ane.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ane liggen tussen de €1025,00 – €2375,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van velerlei facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijzen bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de tabel hieronder bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ane (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€760 – €780
20 – 25 m2€825 – €1275€1025 – €1500
45 m2€2200 – €2875€2650 – €3350
60 m2€3775 – €4475€4025 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5750€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave check je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ane? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in De Krim, Anevelde en Holthone.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ane?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 10-15 m2 tot wel €6.500 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ane, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7784.

Plaats een reactie