Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zoeterwoude vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Zoeterwoude? Het gaat om een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zoeterwoude!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zoeterwoude-2381

Vloerverwarming laten leggen in Zoeterwoude

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tapijt, laminaat, PVC, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zoeterwoude op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zoeterwoude en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Zoeterwoude

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming vertellen we praktische informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zoeterwoude.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Zoeterwoude

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Zoeterwoude

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zoeterwoude.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zoeterwoude schommelen tussen de €1250,00 – €1875,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zoeterwoude (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€765 – €800
20 m2€850 – €1225€1025 – €1550
45 m2€2275 – €2900€2600 – €3400
70 m2€3800 – €4350€4175 – €4900
85 – 90 m2€5125 – €5775€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde vloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand check je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zoeterwoude? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Oegstgeest, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zoeterwoude bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zoeterwoude.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zoeterwoude?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 15 m2 tot zo’n €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zoeterwoude, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2380, 2381, 2382.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie