Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ridderkerk vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Ridderkerk? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bieden wij uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ridderkerk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ridderkerk-2981

Vloerverwarming laten leggen in Ridderkerk

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, toilet. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Ridderkerk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Ridderkerk en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts omgeving Ridderkerk

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Vooral bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Ridderkerk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, WTH, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Ridderkerk

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ridderkerk

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ridderkerk.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ridderkerk liggen tussen de €1100,00 – €2375,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ridderkerk (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€770 – €800
20 m2€850 – €1225€975 – €1450
45 m2€2300 – €2875€2650 – €3300
60 – 70 m2€3800 – €4350€4150 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5800€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ridderkerk? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam en Barendrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Ridderkerk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.ridderkerk.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ridderkerk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ridderkerk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989.

Plaats een reactie