Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Krimpenerwaard vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Krimpenerwaard? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je nuttige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Krimpenerwaard!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-krimpenerwaard-2821

Vloerverwarming laten leggen in Krimpenerwaard

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door die keuze weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, linoleum, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Krimpenerwaard eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Krimpenerwaard

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bekijk je informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Krimpenerwaard.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Krimpenerwaard

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Krimpenerwaard

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Krimpenerwaard.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Krimpenerwaard liggen tussen de €1100,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door diverse werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Krimpenerwaard (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€775 – €810
25 m2€950 – €1300€1100 – €1450
45 m2€2325 – €2750€2675 – €3250
65 m2€3700 – €4350€4025 – €4900
90 m2 +€5250 – €5675€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Krimpenerwaard? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zoetermeer, Waddinxveen en Capelle aan den IJssel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Krimpenerwaard?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Krimpenerwaard, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2855.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie