Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Molenlanden vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Molenlanden? Dit is een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts delen we handige informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Molenlanden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-molenlanden-2971

Vloerverwarming laten leggen in Molenlanden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tegels, parket, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Molenlanden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts regio Molenlanden

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de volgende bullets bekijk je nuttige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Molenlanden.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Molenlanden

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Molenlanden

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Molenlanden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Molenlanden komen uit tussen de €1250,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende zaken. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Molenlanden (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€755 – €790
25 m2€825 – €1225€1150 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2875€2525 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4425€4100 – €4725
90 m2 +€5125 – €5750€5675 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Molenlanden? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zuidplas, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Molenlanden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Molenlanden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3366.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie