Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lisse vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Lisse? Dit is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lisse!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-lisse-2161

Vloerverwarming laten leggen in Lisse

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lisse eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lisse en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten nabij Lisse

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vertellen we meer informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lisse.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Lisse

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Lisse

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Lisse.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lisse schommelen tussen de €975,00 – €2500,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lisse (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€765 – €805
20 – 25 m2€925 – €1200€975 – €1475
50 m2€2300 – €2825€2550 – €3225
60 m2€3725 – €4450€4175 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5775€5525 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lisse? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bloemendaal, Heemstede en Teylingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Lisse ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lisse.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lisse?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lisse, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2160, 2161, 2162, 2163.

Plaats een reactie