Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gelderland vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Gelderland? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site verstrekken we bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Gelderland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Vloerverwarming laten leggen in Gelderland

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, tegels, PVC, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Gelderland zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gelderland en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts nabij Gelderland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Gelderland.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Gelderland

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gelderland

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gelderland.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gelderland kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2125,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gelderland (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€765 – €780
20 – 25 m2€850 – €1350€950 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2750€2575 – €3225
65 – 70 m2€3750 – €4450€4025 – €4800
85 m2 +€5250 – €5800€5625 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler, thermostaat en uurloon (Provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.
Vergelijk installateurs in: Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Buren, Neder-Betuwe, Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Rozendaal, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Montferland, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Berkelland, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.