Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elburg vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Elburg? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vind je handige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elburg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-elburg-8081

Vloerverwarming laten leggen in Elburg

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, laminaat, PVC, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Elburg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Elburg en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts nabij Elburg

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Elburg.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Elburg

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Elburg

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Elburg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elburg schommelen tussen de €1200,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type installatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elburg (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€765 – €805
25 m2€950 – €1250€975 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2750€2700 – €3400
60 m2€3850 – €4350€4000 – €4800
80 m2 +€5100 – €5675€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok delen we samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elburg? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hattem, Zwartewaterland en Oldebroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Elburg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.elburg.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Elburg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elburg, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8080, 8081, 8082.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie