Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Buren vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Buren? Het is een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vind je veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Buren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-buren-4021

Vloerverwarming laten leggen in Buren

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, gang, keuken. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, laminaat, vinyl, tapijt, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Buren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Buren

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bieden we handige informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Buren.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Buren

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Buren

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Buren.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Buren variëren tussen de €1250,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van veel facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Buren (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€765 – €805
20 m2€925 – €1325€950 – €1450
45 – 50 m2€2325 – €2775€2650 – €3400
65 m2€3700 – €4400€4200 – €4750
90 m2 +€5150 – €5800€5650 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bieden we kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Buren? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bunnik, Houten en Neder-Betuwe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Buren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Buren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type product, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Buren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4116, 4117.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie