Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wageningen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wageningen? Dit is een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Wageningen!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wageningen-6701

Vloerverwarming laten leggen in Wageningen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, toilet. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, tegels, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wageningen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Wageningen en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Wageningen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wageningen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Wageningen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wageningen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wageningen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wageningen liggen op gemiddeld €925,00 – €2425,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wageningen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1200€1075 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2800€2525 – €3275
70 m2€3850 – €4375€4200 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5775€5725 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna lees je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wageningen? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in West Maas en Waal, Overbetuwe en Ede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Wageningen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.wageningen.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wageningen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wageningen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709.

Plaats een reactie