Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brummen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Brummen? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina verstrekken we nuttige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brummen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-brummen-6971

Vloerverwarming laten leggen in Brummen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, parket, tapijt, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Brummen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Brummen en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Brummen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming delen we aanvullende details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Brummen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Brummen

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Brummen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Brummen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Brummen kost globaal gezien tussen de €950,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brummen (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €785
20 m2€875 – €1350€1075 – €1625
50 m2€2275 – €2750€2700 – €3300
65 m2€3775 – €4475€4125 – €4700
80 m2 +€5200 – €5775€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: bepaalde types geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brummen? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Duiven, Westervoort en Doesburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Brummen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Brummen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brummen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6970, 6971.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie