Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berkelland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Berkelland? Dit is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Berkelland!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-berkelland-7271

Vloerverwarming laten leggen in Berkelland

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, gang. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Berkelland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen regio Berkelland

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de lijst hierna delen we meer uitleg over de relevante systemen en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Berkelland.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Warmup, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Berkelland

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Berkelland

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Berkelland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Berkelland liggen tussen de €1050,00 tot €2100,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allemaal factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berkelland (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€775 – €785
20 – 25 m2€825 – €1250€1050 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2800€2700 – €3250
70 m2€3775 – €4400€4025 – €4825
85 – 90 m2€5100 – €5700€5700 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berkelland? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zutphen, Lochem en Apeldoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Berkelland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berkelland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7160, 7161.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie