Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doesburg vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Doesburg? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we bruikbare informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doesburg!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-doesburg-6981

Vloerverwarming laten leggen in Doesburg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, badkamer, slaapkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, linoleum, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Doesburg zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Doesburg en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts regio Doesburg

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema delen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Doesburg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Doesburg

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Doesburg

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Doesburg.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Doesburg liggen tussen de €975,00 – €2475,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doesburg (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€760 – €810
20 – 25 m2€875 – €1300€1050 – €1550
40 m2€2200 – €2875€2700 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4350€4150 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5650€5625 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna check je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doesburg? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Westervoort, Montferland en Rheden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Doesburg is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.doesburg.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Doesburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10 m2 oplopend tot €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doesburg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6980, 6981, 6982, 6983, 6984.

Plaats een reactie