Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Putten vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Putten? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Putten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-putten-3881

Vloerverwarming laten leggen in Putten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tegels, laminaat, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Putten alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Putten en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Putten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna check je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Putten.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, WTH, Therminon, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Putten

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Putten

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Putten.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Putten liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Putten (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€775 – €780
20 m2€800 – €1275€1150 – €1550
50 m2€2225 – €2750€2700 – €3350
60 m2€3750 – €4500€4200 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5675€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema lees je een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Putten? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Harderwijk, Ermelo en Zeewolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Putten is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.putten.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Putten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.050 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Putten, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3853, 3880, 3881, 3882.

Plaats een reactie