Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lochem vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Lochem? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vind je uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lochem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-lochem-7241

Vloerverwarming laten leggen in Lochem

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, tapijt, tegels, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lochem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Lochem en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts nabij Lochem

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lochem.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lochem

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lochem

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lochem.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lochem komen uit tussen de €1050,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lochem (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €790
20 – 25 m2€875 – €1325€1100 – €1450
45 – 50 m2€2350 – €2900€2550 – €3300
70 m2€3750 – €4400€4125 – €4800
85 – 90 m2€5250 – €5800€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lochem? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Aalten, Oost Gelre en Bronckhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Lochem ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lochem?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.150 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gewenste product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lochem, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7216, 7240, 7241, 7242, 7244.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie