Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lingewaard vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Lingewaard? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site vertellen we je alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Lingewaard!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-lingewaard-6681

Vloerverwarming laten leggen in Lingewaard

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, gang, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, linoleum, PVC, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Lingewaard zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Lingewaard

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt steeds populairder. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lingewaard.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Lingewaard

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Lingewaard

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Lingewaard.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lingewaard kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2050,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lingewaard (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€775 – €800
20 m2€875 – €1275€1125 – €1500
50 m2€2325 – €2875€2650 – €3350
70 m2€3800 – €4425€4175 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5750€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave check je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lingewaard? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Druten, West Maas en Waal en Wageningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lingewaard krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lingewaard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lingewaard, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6684.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie