Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Winterswijk? Het is een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal verstrekken we nuttige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-winterswijk-7101

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In die situatie is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, laminaat, tegels, vinyl, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Winterswijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Winterswijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we meer details over de relevante systemen en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Winterswijk

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Winterswijk

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €810
25 m2€800 – €1275€1125 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2750€2700 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4400€4175 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5800€5675 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rheden, Doetinchem en Aalten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7100, 7101, 7102, 7103.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie