Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Duiven vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Duiven? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site vind je bruikbare informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Duiven!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-duiven-6921

Vloerverwarming laten leggen in Duiven

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, PVC, laminaat, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Duiven alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Duiven en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts omgeving Duiven

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming delen we nuttige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Duiven.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat0Duiven

  De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Duiven

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Duiven.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Duiven kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2475,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Duiven (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €805
20 – 25 m2€950 – €1325€1000 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2850€2700 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4375€4125 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5775€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna delen we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Duiven? In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Renkum, Rozendaal en Westervoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Duiven kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.duiven.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Duiven?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Duiven, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6920, 6921, 6922.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie