Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bronckhorst vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Bronckhorst? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bronckhorst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-bronckhorst-7255

Vloerverwarming laten leggen in Bronckhorst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, gang, keuken, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, tapijt, parket, tegels, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bronckhorst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Bronckhorst

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het volgende schema lees je details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bronckhorst.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Bronckhorst

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bronckhorst

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bronckhorst.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bronckhorst liggen rond de €1225,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bronckhorst (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€770 – €800
20 m2€900 – €1225€950 – €1600
45 m2€2350 – €2875€2550 – €3400
60 – 70 m2€3725 – €4350€4125 – €4875
80 m2 +€5250 – €5675€5575 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Belangrijk: sommige types zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bronckhorst? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Oost Gelre, Zutphen en Berkelland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor hernieuwbare producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bronckhorst?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bronckhorst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7220, 7221.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie