Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude IJsselstreek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oude IJsselstreek? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Oude IJsselstreek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oude-ijsselstreek-7081

Vloerverwarming laten leggen in Oude IJsselstreek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Op die manier is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood product ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, parket, laminaat, linoleum, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oude IJsselstreek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Oude IJsselstreek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oude IJsselstreek.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Magnum, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Oude IJsselstreek

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oude IJsselstreek

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oude IJsselstreek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude IJsselstreek variëren tussen de €950,00 tot €2050,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. diverse facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude IJsselstreek (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€750 – €805
20 m2€925 – €1300€1000 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2825€2575 – €3325
60 – 65 m2€3700 – €4475€4150 – €4750
90 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude IJsselstreek? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Doesburg, Rheden en Winterswijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oude IJsselstreek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.850 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude IJsselstreek, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7054.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie