Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorst vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Voorst? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij alles over de verschillende soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Voorst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-voorst-7391

Vloerverwarming laten leggen in Voorst

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, PVC, laminaat, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Voorst alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Voorst en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Voorst

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we meer details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Voorst.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Voorst

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Voorst

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Voorst.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorst liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door meerdere aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorst (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€770 – €805
25 m2€825 – €1200€1025 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2800€2675 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4500€4125 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5700€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder tref je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorst? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Bronckhorst, Berkelland en Deventer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Voorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Voorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorst, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7395.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie