Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doetinchem vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Doetinchem? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bekijk je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doetinchem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-doetinchem-7001

Vloerverwarming laten leggen in Doetinchem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Doetinchem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Doetinchem en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Doetinchem

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bekijk je meer over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Doetinchem.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Doetinchem

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Doetinchem

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Doetinchem.

 • Korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een slimme manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doetinchem liggen tussen de €1150,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doetinchem (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €780
20 m2€825 – €1325€1100 – €1450
45 m2€2275 – €2750€2600 – €3350
65 m2€3775 – €4450€4175 – €4775
80 m2 +€5175 – €5750€5625 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder vind je samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doetinchem? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Brummen, Doesburg en Oude IJsselstreek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Doetinchem bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.doetinchem.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Doetinchem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doetinchem, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie