Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overbetuwe vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Overbetuwe? Het is een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform delen we praktische informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Overbetuwe!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-overbetuwe-6661

Vloerverwarming laten leggen in Overbetuwe

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, toilet. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, PVC, linoleum, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Overbetuwe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming experts regio Overbetuwe

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we meer over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Overbetuwe.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Overbetuwe

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Overbetuwe

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Overbetuwe.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een duurzame wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Overbetuwe komen uit tussen de €1250,00 tot €2175,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overbetuwe (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€755 – €790
20 m2€950 – €1200€1050 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2875€2500 – €3225
65 m2€3700 – €4500€4125 – €4900
90 m2 +€5150 – €5650€5500 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde soorten werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overbetuwe? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Beuningen, Druten en Lingewaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Overbetuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Overbetuwe?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overbetuwe, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6670, 6671.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie