Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen aan Zee vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Bergen aan Zee? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vind je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen aan Zee!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-bergen-aan-zee-1865

Vloerverwarming laten leggen in Bergen aan Zee

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, tegels, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bergen aan Zee eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten nabij Bergen aan Zee

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Bergen aan Zee.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Warmup, Technea, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bergen aan Zee

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bergen aan Zee

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bergen aan Zee.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen aan Zee kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen aan Zee (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€770 – €810
25 m2€800 – €1300€1000 – €1550
45 m2€2200 – €2875€2575 – €3350
65 m2€3750 – €4375€4075 – €4750
80 m2 +€5200 – €5700€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen aan Zee? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Driehuizen, Schoorl en Zuidschermer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Noord-Holland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bergen aan Zee?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.350 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen aan Zee, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1865.

Plaats een reactie