Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zaltbommel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Zaltbommel? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zaltbommel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-zaltbommel-5301

Vloerverwarming laten leggen in Zaltbommel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door die keuze ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, PVC, tapijt, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zaltbommel vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Zaltbommel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je meer info over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zaltbommel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, Technea, e-Heat0Zaltbommel

  Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Zaltbommel

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zaltbommel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zaltbommel schommelen tussen de €1175,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zaltbommel (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€750 – €810
25 m2€875 – €1200€1050 – €1500
40 m2€2200 – €2750€2625 – €3200
65 m2€3750 – €4475€4175 – €4850
80 m2 +€5175 – €5650€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zaltbommel? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Vught, Sint-Michielsgestel en Maasdriel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Zaltbommel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zaltbommel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.200 voor 15 m2 tot zo’n €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zaltbommel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5300, 5301, 5302.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie