Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westervoort vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Westervoort? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Westervoort!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-westervoort-6931

Vloerverwarming laten leggen in Westervoort

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Op die manier weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, parket, PVC, laminaat, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Westervoort eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Westervoort en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts regio Westervoort

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Westervoort.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Westervoort

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westervoort

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westervoort.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Westervoort variëren tussen de €1075,00 tot €2325,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westervoort (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€750 – €805
20 – 25 m2€875 – €1350€1075 – €1650
50 m2€2200 – €2800€2525 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4500€4125 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5650€5500 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westervoort? Onderstaand vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Rozendaal, Zevenaar en Montferland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westervoort is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.westervoort.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Westervoort?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westervoort, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6930, 6931, 6932.

Plaats een reactie