Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming West Betuwe vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in West Betuwe? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we alles over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in West Betuwe!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-west-betuwe-4191

Vloerverwarming laten leggen in West Betuwe

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, berging / schuur, gang, badkamer, keuken, slaapkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, laminaat, linoleum, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in West Betuwe eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts omgeving West Betuwe

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in West Betuwe.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Technea, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in West Betuwe

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in West Betuwe

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in West Betuwe.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in West Betuwe kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2375,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in West Betuwe (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €790
20 m2€875 – €1225€1150 – €1575
40 m2€2200 – €2875€2650 – €3200
60 – 70 m2€3850 – €4500€4125 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5725€5700 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave delen we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in West Betuwe? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Neder-Betuwe, Culemborg en Gorinchem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Betuwe bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in West Betuwe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in West Betuwe, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4190, 4191.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie