Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rozendaal vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Rozendaal? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rozendaal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-rozendaal-6891

Vloerverwarming laten leggen in Rozendaal

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, tapijt, laminaat, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Rozendaal vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Rozendaal en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Rozendaal

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is onderhevig aan jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Rozendaal.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rozendaal

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rozendaal

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rozendaal.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rozendaal variëren tussen de €1000,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rozendaal (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€760 – €790
25 m2€900 – €1275€1075 – €1650
40 m2€2325 – €2875€2650 – €3275
60 m2€3800 – €4350€4025 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5750€5650 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bieden we in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rozendaal? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Ede, Arnhem en Zevenaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Rozendaal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.rozendaal.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rozendaal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor 10 m2 oplopend tot €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rozendaal, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6891, 6961.

Plaats een reactie