Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oost Gelre vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Oost Gelre? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vertellen we je veel info over de diverse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Oost Gelre!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oost-gelre-7131

Vloerverwarming laten leggen in Oost Gelre

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, parket, tapijt, vinyl, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Oost Gelre eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installateurs nabij Oost Gelre

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we meer info over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oost Gelre.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch, ATAG, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oost Gelre

De elektrische variant werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oost Gelre

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oost Gelre.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oost Gelre kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oost Gelre (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €785
20 m2€950 – €1225€950 – €1600
45 m2€2275 – €2825€2500 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4450€4050 – €4800
85 – 90 m2€5150 – €5650€5700 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna check je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oost Gelre? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oost Gelre is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oost Gelre?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 15 m2 tot zo’n €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oost Gelre, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7136.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie