Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neder-Betuwe vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Neder-Betuwe? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal delen we alles over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Neder-Betuwe!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-neder-betuwe-4043

Vloerverwarming laten leggen in Neder-Betuwe

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Daardoor heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan woonkamer, toilet, gang, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tapijt, laminaat, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neder-Betuwe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Neder-Betuwe

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Neder-Betuwe.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Neder-Betuwe

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Neder-Betuwe

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Neder-Betuwe.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Neder-Betuwe liggen op gemiddeld €1175,00 tot €1825,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neder-Betuwe (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€850 – €1275€1125 – €1650
50 m2€2225 – €2750€2650 – €3325
70 m2€3725 – €4425€4200 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5700€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neder-Betuwe? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Houten, Tiel en Culemborg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Neder-Betuwe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Neder-Betuwe?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gekozen product, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neder-Betuwe, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4043.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie