Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Arnhem vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Arnhem? Dit is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Arnhem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-arnhem-6811

Vloerverwarming laten leggen in Arnhem

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, tapijt, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Arnhem alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail ontvang je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Arnhem en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Arnhem

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Arnhem.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Arnhem

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Arnhem

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Arnhem.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Arnhem komen uit tussen de €1075,00 tot €2475,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Arnhem (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€760 – €795
20 m2€900 – €1275€1100 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2850€2575 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4500€4100 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5750€5700 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna vind je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Arnhem? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Lingewaard, Wageningen en Renkum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Arnhem heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.arnhem.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Arnhem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Arnhem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846.

Plaats een reactie