Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zevenaar vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Zevenaar? Het is een comfortabele verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal lees je praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zevenaar!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-zevenaar-6901

Vloerverwarming laten leggen in Zevenaar

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zodoende is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, gang, badkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, PVC, tegels, vinyl, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zevenaar vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Zevenaar

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijsindicatie. Hieronder lees je meer info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zevenaar.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, e-Heat, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zevenaar

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zevenaar

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zevenaar.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zevenaar kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zevenaar (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€755 – €810
25 m2€875 – €1250€1000 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2875€2625 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4450€4200 – €4900
85 m2 +€5225 – €5725€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zevenaar? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Arnhem, Renkum en Duiven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zevenaar?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zevenaar, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie