Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Renkum vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Renkum? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Renkum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-renkum-6861

Vloerverwarming laten leggen in Renkum

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, laminaat, PVC, parket, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Renkum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Renkum en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Renkum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je praktische informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Renkum.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Renkum

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Renkum

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Renkum.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Renkum liggen op gemiddeld €950,00 tot €1875,00. De precieze kosten hangen af van diverse zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Renkum (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€770 – €805
25 m2€875 – €1275€1125 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2625 – €3375
60 m2€3725 – €4425€4175 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5750€5750 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: diverse constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Renkum? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wageningen, Ede en Rozendaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Renkum heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Renkum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gekozen product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Renkum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6870, 6871.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie