Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalten vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Aalten? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Aalten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-aalten-7121

Vloerverwarming laten leggen in Aalten

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met een professional ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, linoleum, tegels, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Aalten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Aalten en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Aalten

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Aalten.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Aalten

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Aalten

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Aalten.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalten liggen op gemiddeld €1125,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van veel factoren. Allereerst is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalten (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€765 – €780
20 – 25 m2€900 – €1325€1050 – €1575
40 m2€2275 – €2850€2525 – €3250
60 – 65 m2€3850 – €4350€4100 – €4700
80 – 85 m2€5175 – €5650€5750 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalten? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Oost Gelre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Aalten krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.aalten.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Aalten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10 m2 tot zo’n €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7091, 7120, 7121, 7122, 7123.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie