Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kwadijk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Kwadijk? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal verstrekken we alles over de populaire soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Kwadijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kwadijk-1471

Vloerverwarming laten leggen in Kwadijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, tegels, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Kwadijk zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installateurs regio Kwadijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kwadijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kwadijk

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Kwadijk

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kwadijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kwadijk liggen op gemiddeld €1125,00 – €2100,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kwadijk (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€765 – €785
20 – 25 m2€850 – €1200€1100 – €1650
40 – 45 m2€2200 – €2775€2500 – €3225
65 m2€3750 – €4500€4025 – €4900
90 m2 +€5175 – €5750€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Notitie: bepaalde vloertypes werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kwadijk? In het onderstaande overzicht delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Noordbeemster, Middelie en Middenbeemster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Edam-Volendam bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Kwadijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kwadijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1471.

Plaats een reactie