Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldebroek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Oldebroek? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldebroek!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oldebroek-8096

Vloerverwarming laten leggen in Oldebroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, slaapkamer, toilet, badkamer, gang, woonkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, PVC, tegels, parket, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Oldebroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Oldebroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming lees je informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oldebroek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oldebroek

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Oldebroek

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oldebroek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een duurzame manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldebroek kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldebroek (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€750 – €790
20 – 25 m2€850 – €1200€1000 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2750€2650 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4500€4100 – €4875
90 m2 +€5250 – €5700€5600 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldebroek? Hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zwartewaterland, Nunspeet en Raalte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oldebroek bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oldebroek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.400 voor 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldebroek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8096.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie