Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijmegen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nijmegen? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we bruikbare informatie over de diverse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nijmegen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-nijmegen-6511

Vloerverwarming laten leggen in Nijmegen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. In dat geval ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nijmegen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nijmegen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Nijmegen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nijmegen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, WTH, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nijmegen

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Nijmegen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nijmegen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijmegen liggen tussen de €1075,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijmegen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €810
25 m2€800 – €1250€1125 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2800€2700 – €3200
65 m2€3725 – €4500€4200 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5700€5650 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder tref je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijmegen? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heerlen, Brunssum en Berg en Dal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nijmegen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.nijmegen.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nijmegen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 15 m2 tot wel €6.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijmegen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie