Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijkerk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Nijkerk? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts lees je praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijkerk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nijkerk-3861

Vloerverwarming laten leggen in Nijkerk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, parket, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nijkerk vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Nijkerk en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Nijkerk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nijkerk.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nijkerk

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nijkerk

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nijkerk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijkerk variëren tussen de €1300,00 tot €2475,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijkerk (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€750 – €785
25 m2€875 – €1275€1025 – €1525
40 m2€2300 – €2800€2600 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4375€4000 – €4775
80 – 90 m2€5175 – €5675€5700 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok vind je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijkerk? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Leusden, Harderwijk en Putten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nijkerk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nijkerk.eu/). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nijkerk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijkerk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3860, 3861, 3862, 3863.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie