Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijchen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Wijchen? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je handige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Wijchen!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wijchen-6602

Vloerverwarming laten leggen in Wijchen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, vinyl, parket, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Wijchen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Wijchen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten regio Wijchen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bieden we details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wijchen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat0Wijchen

  Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wijchen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wijchen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijchen variëren tussen de €950,00 – €2125,00. De exacte kosten worden bepaald door meerdere onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijchen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€765 – €790
25 m2€950 – €1325€1075 – €1625
45 m2€2250 – €2850€2500 – €3375
70 m2€3800 – €4400€4150 – €4825
90 m2 +€5250 – €5800€5550 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijchen? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Heumen, Mook en Middelaar en Beuningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Wijchen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wijchen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijchen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie