Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Druten vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Druten? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bieden wij bruikbare informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Druten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-druten-6651

Vloerverwarming laten leggen in Druten

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, laminaat, parket, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Druten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Druten en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Druten

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Druten.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Druten

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Druten

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Druten.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Druten variëren tussen de €1100,00 tot €2350,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Druten (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€760 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1000 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2750€2625 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4350€4100 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5750€5575 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Druten? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Gennep, Wijchen en West Maas en Waal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Druten is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.druten.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Druten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.400 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Druten, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6650, 6651, 6652.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie