Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rheden vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Rheden? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website ontdek je veel info over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Rheden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-rheden-6994

Vloerverwarming laten leggen in Rheden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tegels, laminaat, parket, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Rheden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Rheden en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen regio Rheden

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema delen we details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rheden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Rheden

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Rheden

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rheden.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rheden variëren tussen de €1300,00 – €1850,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rheden (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€775 – €790
20 – 25 m2€825 – €1350€1050 – €1450
40 m2€2325 – €2800€2700 – €3250
60 m2€3750 – €4400€4050 – €4800
80 m2 +€5150 – €5775€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: sommige vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rheden? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Montferland, Brummen en Doetinchem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Rheden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rheden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rheden, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6990, 6991.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie