Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerde vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Heerde? Het gaat om een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts check je alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heerde!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-heerde-8181

Vloerverwarming laten leggen in Heerde

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, vinyl, PVC, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heerde zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heerde en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs nabij Heerde

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het volgende schema bieden we praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Heerde.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Heerde

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Heerde

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Heerde.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerde schommelen tussen de €1225,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerde (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€770 – €785
20 – 25 m2€900 – €1325€1025 – €1550
40 m2€2275 – €2900€2575 – €3350
60 – 70 m2€3700 – €4450€4125 – €4775
80 m2 +€5200 – €5750€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bieden we een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerde? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Raalte, Olst-Wijhe en Lelystad.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heerde is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerde.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heerde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerde, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8180, 8181.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie