Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Montferland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Montferland? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we bruikbare informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Montferland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-montferland-6942

Vloerverwarming laten leggen in Montferland

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, parket, linoleum, tapijt, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Montferland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Montferland en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Montferland

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets lees je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Montferland.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Montferland

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Montferland

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Montferland.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Montferland kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties hangen af van veel onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Montferland (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €780
20 m2€825 – €1200€1100 – €1650
50 m2€2225 – €2875€2550 – €3375
60 m2€3850 – €4500€4175 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5725€5575 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: sommige vloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Montferland? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Zevenaar, Duiven en Brummen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Montferland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Montferland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het soort model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Montferland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7038.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie