Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harderwijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Harderwijk? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Harderwijk!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-harderwijk-3841

Vloerverwarming laten leggen in Harderwijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met een professional weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, vinyl, laminaat, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Harderwijk zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Harderwijk en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Harderwijk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we meer details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Harderwijk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Harderwijk

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Harderwijk

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Harderwijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Harderwijk schommelen tussen de €1025,00 – €2300,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harderwijk (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€770 – €785
20 m2€825 – €1200€1125 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2750€2675 – €3375
70 m2€3825 – €4400€4150 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5750€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harderwijk? In het onderstaande overzicht check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Barneveld, Amersfoort en Ermelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Harderwijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.harderwijk.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Harderwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harderwijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie